אז מה הסיפור עם הלחם
ואיך הוא הפך לאוייב של המשקל?
נתחיל עם זה שהבעיה עם הלחם זה לא הפחמימה
וזה לא הגלוטן כמו שאנחנו חושבים
וגם אל תאשימו את החיטה
האשם העיקרי הוא הטחינה של הדגן שהופכת אותו לקמח
כשהדגן הופך לאבקה להלן-קמח : הוא הופך לבעייתי
כשהדגן גם הבריא ביותר – חיטה/שעורה/כוסמין /שיפון/ מלא /
נטחן לקמח הוא גורם לעלייה חדה בסוכר בדם
וסוכר גבוה בדם גורם לנו לסיבוכים בטווח הקצר ובטווח הארוך
מה שנקרא אינדקס גליקמי גבוהשעלול ליצור תקיעות במשקל
עלייה בשומני הדם ועוד מצבים שהם נגזרת של סוכר גבוה בדם.
לכן קמח מדגנים:
כל דגן יש לו חסרון מול היתרון
אז מה במקום?
הנה לכן אופציות טעימות מזינות
וכאלה שלא מעלות את הסוכר בדם באופן שמזיק לנו.
האופציות מומלצות שלי הן:
1. לחם שקדים שעשוי משקדים טחונים (תוכלי למצוא מתכון אצלי במתכונים)
2.״מונבטים״ לחם שעשוי מקטניות (חפשי 'מונבטים' בגוגל)
3. ״פומפרניקל״ לחם שעשוי מדגנים שלא נטחנו לקמח וזאת אופציה טובה גם כן. (אפשר להשיג בכל סופר)
עכשיו השאלה –
״מה אני אף פעם לא יכולה לאכול לחם או מאפה?!
והתשובה היא:
שאת יכולה הכלללללל!
תעשי זאת בחכמה באיזון ובמידה.
אחרי הכל החיים הם לא שחור ולבן
ואפשרי מדי פעם לאכול פרוסת לחם איכותית
וחשוב יותר להבין את ההגיון מאחורי הלחם או נכון יותר מאחורי הקמח,
קחי את המידע הזה אלייך הביתה ותתחילי להתנהג איתו
זה יעזור לך לפעול נכון מתוך הרצון שלך לחיות בריא ומאוזן.
אם המידע היה עבורך מועיל
את מוזמנת לשתף אותו