מרק הקולגן שלך – מתכון למרק הזוהר

מרק עצמות הוא אחד הסודות הכי פשוטים, עתיקים ועוצמתיים שיש להזנה נשית בגיל 40+.

הגוף שלך משתנה – גם אם את עושה הכול “נכון”.

רמות הקולגן יורדות, העור דק יותר, השיער נחלש, ציפורניים נשברות, והעיכול… לא תמיד זורם.

אבל יש פתרון טבעי, עמוק וזול – שלא תמצאי באף תוסף:

מרק עצמות.

זה נשמע פשוט – וזה באמת פשוט – אבל האפקט שלו רחב יותר ממה שאולי דמיינת.

אז מה יוצא לך מזה תכלס?

  • עור זוהר וגמיש: בזכות כמות טבעית של קולגן וג’לטין שתומכים באלסטיות של העור ומפחיתים יובש וקמטים.
  • שיער וציפורניים חזקים: המרק מזין את הרקמות מבפנים, כולל הקרקפת – ומשפר את בריאות השורשים.
  • שיפור עיכול: הג’לטין שבו מרפד את רירית מערכת העיכול, עוזר להפחית נפיחות, רגישות למזון ותסמינים של מעי רגיש.
  • חיזוק המפרקים והשלד: הוא מכיל גלוקוזאמין, חומצה היאלורונית ומינרלים שתומכים בגמישות מפרקים ומניעת אוסטאופורוזיס.
  • תמיכה במערכת החיסון: העומק התזונתי שלו מחזק את הגוף מבפנים החוצה – במיוחד בתקופות של עייפות, סטרס או החלמה.
  • עוגן של שקט: כוס מרק חם ביום יוצרת רגע של חיבור לגוף, לחום ולקרקוע – בדיוק מה שנשים עסוקות צריכות.

מתי כדאי לשתות?

בבוקר על קיבה ריקה – מרגיע את מערכת העיכול ומתחיל את היום באנרגיה יציבה.

או בערב – כמנה מחממת, מזינה ומרגיעה לפני השינה.

או בכל זמן ביום שמתאים לך!!!

כמה לשתות?

כוס אחת ביום (200–250 מ”ל) מספיקה כדי ליהנות מההשפעות המצטברות.

איך שומרים?

  • במקרר: עד 5 ימים בבקבוק זכוכית או קופסה אטומה.
  • במקפיא: הקפיאי במנות אישיות – למשל בצנצנות, קופסאות קטנות או אפילו מגש קוביות קרח למנות קטנות.

למה שווה לך להתאמץ?

כי מדובר באחד המאכלים הבודדים שהוא גם מזון, גם תוסף, וגם תרופה עתיקה.

זה לא עוד “טריק אינסטגרם” – זו דרך להזין את הגוף מבפנים החוצה, לחזק אותו, ולתת לעצמך תשומת לב – בכף אחת חמה ומלאת עומק.

שנכין?!

מתכון למשקה הפלא

מה צריך?

עצמות ( מוח/ברך/צוואר)

2 בצלים 

2 גזר

1 שורש סלרי

סלרי עם העלים

צרור טימין

2 כפות חומץ תפוחים

מלח 

פלפל

איך תכיני?

סדרי את העצמות על גבי תבנית עם נייר אפייה 

הוסיפי את הבצל והגזר לכ15-20 דקות השחמה בתנור

 ( לא לשרוף רק להשחים על 200 מעלות)

בסיר הכניסי את שאר הירקות  

הוסיפי את העצמות הבצל והגזר שהושחמו בתנור 

הוסיפי מלח פלפל וחומץ תפוחים

הוסיפי מים עד לגובה הירקות וקצת יותר

מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה

עכשיו 18-24 שעות בישול איטי

כשכל כמה שעות הוסיפי מים רותחים 

בסיום מסננים את הנוזל מהירקות ומהעצמות

את המרק הצלול מחלקים למספר מנות ,

 מנה  למקרר והשאר  למקפיא לפי מנות.

הארות:

-השתמשו בעצמות איכותיות רצוי חי בריא בפיקוח 

-הרתיחה הראשונית עלול להיווצר קצף אפור הוציאי     אותי והמשיכי בבישול

-המרק במקרר יכול להישמר כ-5 ימים

ובמקפיא כמה חודשים טובים ולכן רצוי להקפיא לפי מנות.

-הבישול רצוי שיהיה כ12 שעות מינימום ועד 24 שעות.

לחייי הבריאות שלך

ליב

אהבת? שתפי!

תפריט נגישות