סודות איקריאה

בסרדיניה אוכלים מזון אמיתי
כזה שהגיע מהטבע אל הצלחת.

אין מזון מתועש מעובד וכזה שעבר
כמה סיבובי חיים עד שהגיע לקיבה שלי.

התזונה שם היא תזונה מקומית
ומבוססת על לחם, קטניות, פירות וירקות, אגוזים ושקדים גבינות עיזים ויין קננאו.

תהיתי איך בעולם שלי לחם נתפס כמרכיב לא הכרחי לבריאות שלא לדבר על תופעת ההימנעות מגלוטן שהולכת וגדלה.
ומה עם גבינות ובשר שבכל שבוע נוסף עוד מחקר שמסביר לי איך החיים שלי עלולים להתקצר אם
התפריט שלי יהיה מבוסס על המרכיבים האלו.

את התשובה מצאתי באיכות ולא בכמות

הבשר שלהם מגיע מפרות שגדלות בטבע ומלקטות עשב
והוא מזון שצורכים אותו רק באירועים מיוחדים ולא כבסיס יומיומי.
החלב של העיזים משובח ונקי מאנטיביוטיקה או הורמונים.
הירקות והפירות גדלים ללא ריסוס ובצורה טבעית.

החיטה היא חיטה קדומה ולא כזאת מהונדסת כמו שמוצאים בסופר.

המזון בסרדיניה מגיע בהרמוניה עם מה שיש לטבע להציע,
האנשים צורכים רק את מה שהם צריכים לא יותר.
תרבות היותר ותרבות העוד לא קיימת שם.

אז חשבתי לעצמי;

אם אני חיה בעולם מערבי ומהיר, רחוקה מגידולים אורגנים
ומפרות שאוכלות רק עשב
האם יש משהו אחד שאני יכולה להעתיק אל חיי?

יש הרבה יותר ממשהו אחד שאוכל להעתיק אל חיי
והסוד הוא לא רק במה לאכול אלא גם איך לצרוך את זה
אז מה אוכלים האנשים הבריאים בעולם? | ליב עזריה

אני משתפת אותך כדי שתקחי לך משהו אחד להתאמן עליו כבר היום:

מצטייני הבריאות:

  • אוכלים 3 ארוחות ביום (תפריט שלא עולה על 1900 קלוריות)
    הם אוכלים את הארוחה המרכזית שלהם בצהריים
    ובערב מורידים הילוך לקראת ארוחה קטנה יותר.
  • אוכלים רק מה שהגוף צריך ולא מגיעים למצב של התפוצצות.
  • הם צורכים מזון טבעי ולא מהונדס מתועש או מעובד.
    אני יכולה בעולם המאוד לא סטירילי
    לאכול מזונות טבעיים בדגש על ירקות ופירות ולא כאלה שיושבים על המדף בסופר חודשים ארוכים.
  • בכל ארוחה הגישו אגוזים מכל הסוגים כחלק מהארוחה.
    חלבון ובעיקר אומגה 3 שכל כך חיוניים לבריאות
    האגוזים נשארו בקליפה והוגשו עם מפצח אגוזים מה שהשאיר את האגוז שמור מכל התחמצנות
  • הם צורכים קטניות ודגנים בתפריט היומיומי שלהם:
    עדשים חומוס וגריסים הם מרכיבים קבועים שם.
    אז גם אני יכולה להוסיף באופן קבוע לתפריט מזונות כאלה שיהוו מקור חלבון וסידן מצויינים לגוף שלי.
  • יין הקנאנו המפורסם נרקח מענבים אורגנים ומזן שכמות נוגדי החמצון בו גדולה במיוחד

אז מה אוכלים האנשים הבריאים בעולם? | ליב עזריה

על מה הייתי מוותרת או ממעיטה למינימום:

  • את הגבינה והבשר הייתי מורידה למינימום
    כדי להבטיח שמה שנכנס לגוף שלי יהיה נקי יותר
    וימלא אותי באנרגיה אמיתית.
  • הלחם אצלם מיוצר ממחמצת טבעית ומחיטת דורום עתיקה שעשירה בבריאות.
    אצלנו המצב פחות מזהיר בכל מה שנוגע לחיטה ושעורה אבל אם בכל זאת בא לך לחם אז שיהיה איכותי ממחמצת טבעית וכזה שיהווה חלק קטן בתפריט ולא המרכיב העיקרי.

אולי הכלי החשוב ביותר שלמדתי בסרדיניה זה היכולת להתרכז בפעולה אחת בלבד שאני בוחרת לעשות
אם תרצו מיינדפולנס אינטואיטיבי

אם בחרתי לשבת לאכול אעשה זאת בתשומת לב,
בישיבה בלי הסחות דעת ועם כבוד גדול לגוף שלי שהוא המנוע הראשי לכל החלומות שלי.

אם יש לך שאלות נוספות 
רשמי לי כאן

בתיאבון
ליב

אהבת? שתפי!

תפריט נגישות