מרק שסבתא שלי הכינה ואז אמא שלי נתנה גרסא מודרנית
וכשזה הגיע אליי, הבראתי אותו ויש לו ניחוח משגע וטעם ממכר
בסיר גדול וכבד מחממים מעט שמן זית ומוסיפים לו בצל להזהבה
מאדים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים לו את שאר הירקות
לריכוך כ-5 דקות ואז מוסיפים את השום והג'ינג'ר.
מוסיפים חומוס, עדשים ומים עד שלושת רבעי גובה הסיר.
סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש. מתבלים בכמון, כורכום ופלפל.
ממשיכים לבשל עוד לפחות 40 דקות וגם שעה על להבה נמוכה.
כשכל הירקות מבושלים והקטניות מבושלות היטב,
סוחטים את הלימונים ומוסיפים את הכוסברה.